Sedan 1923


 

Teaterbacken - Ein tookåger hyllning till Östnyland

 2024 

Årets föreställning

I år kommer buffenssommarteater  på Postbacken spela en helt nyskriven pjäs. Den är full av musik , skratt och östnyländska pärlor. Mer information kommer snart.

 

 

 

Biljetter kan bokas via sommarteaterns hemsida från och med början av maj månad. Du löser ut biljetterna på Postbacken. Vi rekommenderar kortbetalning.  

http://www.buffens-sommarteater.com

 

 

STULEN KÄRLEK 

År 2023 sätter vi upp farskomedin ´Stulen kärlek´av Krister Claesson på Postbackens arenateater.

Pjäsen utspelas i början på 2000-talet i ett vintrigt Östnyland hemma hos det rika paret Ericsson Blom, vars äktenskap är minst lika fruset som vädret. Båda två är upptagna av det ena och det andra och vistas sällan hemma. Kanske är det därför Bosse valt att bryta sig in i just det här huset. Tyvärr råkar en hel del folk ränna runt där precis den dagen och störa den godhjärtade tjuvens avsikter. Pensionärsparet Persson ska flytta in i grannhuset och fryser i väntan på flyttbilen som dröjer. Försäkringsmäklaren Gertrud har ett jobb att sköta, men kan inte låta bli att agera självutnämnd amatörpsykolog. Det hjälper inte saken att alla verkar vara pratglada och nyfikna. Självfallet återvänder husfolket också. I sin förtvivlade kamp att inte åka fast nästlas Bosse in i allt flera lögner. Och mitt i allt detta står tavlan. Vem blir frigjord? Vem blir frispråkig? Ansvarsfri? Problemfri? Kan man bryta sig ut ur gamla ramar? 

 

 

 

Främmand'

Sommar och Skratt hör ihop!

I år 2022 sätter vi upp den fartfyllda komedin Främand' av Larry Sue på Postbackens arenateater.

Pjäsen utspelas i på landsbygden i Östnyland  i en stuga ägs av Bettan. Gäster kommer och går , men en av dessa verkar var något alldeles extra, vem är han? Misstolkningar och förvecklingar leder till spring i dörrar och ännu mer missförstånd. Pjäsen är skriven av Larry Sue och är i två akter. Våra skickliga skådespelare lovar skratt och fart i sommar och vi önskar er alla hjärtligt välkomna!

Biljetter kan bokas via sommarteaterns webbsida. Där hittar du även speldatumen.

https://www.buffens-sommarteater.com/

 

 

Ett underbart bröllop

Ett underbart bröllop sätts upp år 2021 på Postbacken. Det är en fartfylld fars och kommer att bli en riktig skrattfest för publiken.

Pjäsen utspelas i bröllopssviten på en herrgård i Nyland. Ett bröllop ska firas, brudgummen vaknar upp med en kvinna, gästerna är i antågande, bestmannen gör så gott han kan, misstolkningar och förvecklingar leder till spring i dörrar och ännu fler misstag. 

Välkommen med på detta äventyr!

 

Pjäsen är skriven av Robin Hawdon år 2001. 

Vi följer de rådande restriktionerna och värnar om publikens trygghet. Handtvätt finns till förfogande, vi rekommenderar att du använder munskydd och följer de regler om distans till andra som för tillfället råder. 

Biljetter kan bokas via sommarteaterns hemsida. Du löser ut biljetterna på Postbacken. Vi rekommenderar kortbetalning.  

http://www.buffens-sommarteater.com

Där finns även speldatumen!

 

Välkommen på sommarteater.

 

Regissör: Jermo Grundström

Produktionsassistent: Katarina Stolt

Producent: Kent Lang

Skådespelare:

Merete Mette Lindholm

Walter Öhman

Kim Gustafsson

Marie Rosenberg

Petra Sundqvist

Katarina Nikkanen

Stefan Fröjdman

 

 

Sommaren 2020 på Postbacken

"Arsenik och gamla spetsar"

mer info finns på

www.buffens-sommarteater.com

 

Sommaren 2019 på Postbacken

"spanska flugan"

 

mer info och bokningsmöjlighet finns på

www.buffens-sommarteater.com

Sommaren 2018 på Postbacken

I år sätts den klassiska farsen Charleys Tant upp på Postbackens Arenateater.

Charley och hans vän är kära i två unga damer som besvarar deras känslor. Allt vore alltså alldeles fantastiskt men det är ännu tidigt 1900-tal och det passar sig inte i deras kretsar att man träffar unga damer utan förkläde. Som tur telegraferar Charleys tant, som dessutom är miljonärska, att hon är på väg på ett besök hos sin ända kvarvarande släkting och flickorna bjuds in. I sista stund meddelar tanten ändå att hon inte kan komma men damerna står redan utanför dörren. De desperata unga männen övertalar då en motvillig morbror att spela Charleys tant. Stor förvirring, dråplighet och kalabalik uppstår. När den riktiga tanten till slut dyker upp kan det bara bli värre...

Det blir både välkända ansikten och nya unga talanger på scenen i sommar i en fartfylld och finurlig fars. I år ser vi i huvudrollen Kim Gustafsson som Morbror Babben. På scenen står också bekanta namn från tidigare som Annika Kellgren, Jermo Grundström och Mia Lybeck.

Skådespelargardet:

Kim Gustafsson

Jermo Grundström

Melissa Grönqvist

Annika Kellgren

Merete Lindholm

Mia Lybeck

Emilia Melén

Kristo Salminen

Andreas Wadenström

Daniel Österlund

 

Speldatumen är:

I juni, 17, 19, 26, 28

I juli, 1,3,5,8,10,12,15

Alla föreställningar kl 18.00!

Boka gärna plats på förhand via tfn 0451686097 / sms eller epost buffenrf@gmail.com

Biljetterna bör lösas ut på plats kl 17.30, kontantbetalning

17.45 öppnas dörrarna och man kommer in och välja plats.

Speltid är c. 2,5 timmar inklusive paus

Biljettpriserna är 18 eur, under 12-åringar 12 eur

 

 

SOmmar 2017

 

Foto Katarina Stolt

I år sätts den klassiska farsen Hotelliggaren upp på Postbackens arenateater.

Välkända skådespelare ställer sig på scen för att dra igång sommaren med en rejäl fars. Kim Gustafsson som både spelat och regisserat flitigt i Borgå är nu med på scen i en läcker roll som den vänsterprasslande ministern som puttrar av spänning och förväntan inför en hemlig träff med sin älskarinna på Heikko Gård. Ministerns  personlige assistent som spelas av  Jermo Grundström, bekant som skådespelaren med underbar tajmning i mimik, trasslar till det ordentligt.  Karaktärerna kommer att bjuda publiken på sommarens värsta skrattfest när intrigerna på Heikko Gård tar fart. Inget blir bättre av att assistenten rör till det mesta och själv hamnar i sängen med ministerns hustru som också är inbokad på hotellet.

Foto Katarina Stolt

En excentrisk hotelldirektör, en nyfiken servitör samt en rad andra figurer påskyndar händelseförloppet. Kan det bli värre. Duktiga skådespelare drar med dej i farsens bergochdalbana.

 

Pjäsen är skriven av engelsmannen Ray Cooney. Översättning av Sven Melander. Regissör är  Katarina Stolt. Det blir levande musik också detta år på Postbacken. Arthur Eriksson står för musiken. Föreställningen är 2,5 h lång inklusive paus.

Foto Katarina Stolt

Skådespelargardet:

Kim Gustafsson

Katarina Stolt

Oliver Rosenberg

Karen Lindholm 

John Whitesmith 

Annica Kellgren

Jermo Grundström 

Morteza Naseri

Charlotta Liitiäinen

Sarah Haglund 

Julian Turunen Forsbäck

--

Regi: Katarina Stolt

Musiker: Arthur Eriksson

Scenografi & Kostymer: Stolt 

Producent: Kent Lang

Arrangör: Borgåbygdens ungdomsförbund

--

Speldatum:

Sö 18.6 PREMIÄR kl.18.00

Må 19.6  kl.18.00

Ons 21.6  kl.18.00

Må 26.6  kl.18.00

Ons 28.6  kl.18.00

Lö 1.7  kl.18.00

Sö 2.7  kl.18.00

Må 3.7  kl.18.00

Ons 5.7  kl.18.00

To 6.7  kl.18.00

Lö 8.7  kl.18.00

Sö 9.7  kl.18.00

Biljetter: 18e vuxna, 12e barn

Biljettbokningar: 045 1686097

(Vid föreställning kan biljetter lösas ut from. kl.17 på Postbacken. Kontantbetalning.)

 

 

Sommaren 2016 på Postbacken

 

En fru för mycket på Postbacken.

Det blir fars på arenateatern på Postbacken sommaren 2016. ”En fru för mycket” skriven av engelsmannen Derek Benfield är en klassiker med sina snabba scenbyten och fyndiga repliker. Pjäsen har satts upp otaliga gånger och nu står Borgå i turen. Efter skrattsuccén ifjol med farsen ”Aldrig i livet” på Postbacken hoppas vi kunna kittla skrattnerverna i år igen.

  

Pjäsen innehåller allt man kan förvänta sig av klassisk fars: snabba repliker, struliga situationer och en hel massa spring i dörrarna. Den  handlar om en charmig men självupptagen programledare på Tv som trasslar till det för sig när hans chef dyker upp hemma hos honom för att planera den framtida karriären på det stora Tv-bolaget. Vad gör damen med de långa benen i soffan? Vem är hon egentligen? Ett litet missförstånd leder till den ena vita lögnen efter den andra och så är showen i full gång. Den säregna grannen gör inte situationen bättre med att i tid och otid dyka upp. Och helt ofrivilligt finns det för många fruntimmer och vem är fru till vem?

Publiken kommer inte lätt undan denna gång, det blir hårdträning för magmuskulaturen och stretching av smilbanden. Välkomna alla vänner av sommarteater!

Det känns dessutom speciellt roligt att detta år kunna bjuda publiken på levande musik. Regissör är Katarina Stolt. Pjäsen är ca 2 h lång inklusive paus.

Boka din biljett på telnummer 045 1686097. Biljettpriset är 15 euro för vuxna och 10 euro för barn (barn upp till 12 år). Kontantbetalning gäller på Postbacken och biljettkassan där öppnar kl. 17.00. Om du vill bli serverad smidigt och snabbt i pausen så rekommenderar vi att du köper din kaffebiljett + tilltugg innan föreställningen börjar. Kaffestugan öppnar kl. 17.00.  

Speldatum, alla föreställningar börjar kl. 18.00

Ons 15.6 PREMIÄR

To 16.6

Fre 17.6

Lö 18.6

Sö 19.6 kl 14.00 OCH 18.00

Tis 21.6

Ons 22.6

Må 27.6

Tis 28.6

Ons 29.6

To 30.6

 

 

 

Sommaren 2015 på Postbacken

Välkommen på sommarens värsta skrattfest!

 

Denna sommar blir det fartfylld fars på arenateatern på Postbacken. Pjäsen "Aldrig i livet" skriven av Dave Freeman sätts upp i regi av Katarina Stolt. Repetitionerna pågår för fullt redan nu och skådespelargardet vässer replikerna och skruvar upp tempot för att du skall kunna njuta av situationskomik när den är som bäst. Kända Borgåbor står på scenen. Kolla rollförteckningen så hittar du säkert någon som du känner igen. Talanger hela högen! Boka biljett redan nu för att försäkra dej om att du får plats. Här kommer en kort presentation av handlingen:

 

Det är midsommarafton i Illby. En härlig solig dag som aldrig verkar ta slut. På det trivsamma hälsohotellet i byn förbereder sig personalen inför kvällens dans. Hotellreceptionen doftar av midsommarblomster och björkkvistar. Maggan och hennes dotter Julia pyntar och fejar. De driver stället tillsammans med Julias man Roland. De tre hotelldirektörerna gör sitt bästa på sina egna, eller borde man säga, säregna sätt.

På hälsohotellet bor gäster som är där för att få råd och hjälp i frågor som rör kost och motion. Vi får träffa den finurlige Hooper vars fru bestämt att han ska hårdträna för att få bukt med den lilla kalaskula han ådragit sig under de senaste åren. Han själv har tankarna på annat än joggning och träningshopp. Hoppar han så hoppar han gärna över träningspasset. Istället går han och längtar efter ordentlig mat, kex och godis. Så har vi Vanessa, en sprallig dam som dyker upp för att fira midsommar och kort därefter stiger charmören Sigge in på receptionen. Sigge som egentligen inte alls borde visa sig, varken på midsommaraftonen eller på någon annan dag över huvudtaget, är där av en alldeles speciell orsak. Det upplagt för både vita lögner och lustiga feltolkningar. Men skyltdockan då? Spelar den en roll och i så fall vilken? Och källvattnet som är hälsohotellets stolthet. Kan det rentav vara hälsovådligt att dricka. Kanske rentav en polisaspirant behöver kopplas in.    

Pjäsen är en hejdlöst rolig fars med de klassiska ingredienserna som snabba repliker och en lång rad av förvecklingar som trasslar till i intrigen ännu mer. Det är situationskomik ända ut i fingerspetsarna eller borde man säga ända ut i lilltårna eftersom det springs i dörrar så det står härliga till. Nya vändningar i handlingen, missförstånd och tokigheter uppkommer på löpande band när skådespelets smågalna karaktärer råkar i knipa och sedan tar till lögner och andra påhitt.

Njut av teaterföreställningen och av sommaren!

 

Kalla fakta:

"Aldrig i livet"

Fars i två akter av Dave Freeman

Regi Katarina Stolt

Scenografi & dräkter Stolt & co

Producent Kent Lang, BUF

Arrangör: BUF Borgåbygdens ungdomsförbund + logo

Affisch & programblad Mirabell Schmidt

 

Roller:

Maggan - Mia Lybeck

Julia - Patricia Lindroos

Roland - Jermo Grundström

Hooper - John Whitesmith

Sigge - Stefan Holmström

Vanessa -  Kata Stolt

Polisaspirant Karlsson -  Karen Lindholm

 

PREMIÄR ons 24.6.2015  kl. 18

To 25.6

Fre 26.6

Sö 28.6

Må 29.6

Ti 30.6

To 2.7

Fre 3.7

Sö 5.7

Må 6.7

alla föreställningar kl. 18

 

Biljetter vuxna 15eur barn under 12 år 10eur

Förhandsbokningar  tel. 045 168 6097

Biljetter kan även köpas på förhand från luckan

 

Välkommen till Postbackens arenateater sommaren 2015

Gamla Viborgsv.12 Illby

 

 

Sommaren 2014 på Postbacken

Borgåbygdens ungdomsförbund sätter upp skådespelet "Mästerkatten i stövlar" sommaren 2014 på Postbackens arenateater i Illby, Borgå. Skådespelet baserar sig på den klassiska sagan med samma namn. Manuset för den här uppsättningen är pinfärskt och skrivet med tanke på skådespelarna som främst är barn och ungdomar från BUF:s teaterskola.  Skådespelet har ca 10 roller och replikerna går på rim. Handlingen utspelar sig i Illby, Borgå där tre mjölnarsöner får dela på arvet efter sin far. Yngsta sonen ärver endast en katt men som i det långa loppet visar sig vara en fullträff. Pjäsen tar upp frågor om girighet och avundsjuka men också listighet och idérikedom. Manusförfattare är Katarina Stolt som också kommer att regissera detta år.


Förköp via BUF 0451686097 eller buffenrf@gmail.com och via Luckan 019-582002

Biljetter kan köpas direkt vid porten ifall det finns plats

 

Föreställningar:

 2.6 Måndag PREMIÄR

4.6 Onsdag

5.6 Torsdag

8.6 Söndag

9.6 Måndag

11.6 Onsdag

12.6 Torsdag

15.6 Söndag

16.6 Måndag

18.6 Onsdag

 

Mer info och bilder mm på facebook

 

 

 

 

 

 

Sommaren 2013 på POSTBACKEN

”Snövit och de sju agenterna” är en pinfärsk pjäs som i år sätts upp på Postbackens utescen i Illby. Det är en ny och vild version av den klassiska sagan om Snövit. Dvärgarna eller agenterna i den här uppsättningen är arbetsnarkomaner som jobbar dygnet runt, konstant uppkopplade och redo för nya uppdrag. Drottningen är utseendefixerad och avundsjuk på ungdomens fräschör. Snövit är en självsäker tjej som vet vad hon vill. Skådespelarna kommer från BUF:s teaterskola (Borgåbygdens ungdomsförbund) och är ungdomar i åldern 12-16 år. ”Snövit och de sju agenterna” är en rolig och fartfylld pjäs för hela familjen. Pjäsen är skriven av Katarina Stolt som också regisserar detta år på Postbacken. Längd ca 1 ½ timme. Åldersrekommendation från 5 år uppåt.

Premiär torsdagen den 6.6 kl 18.00.

Övriga föreställningar:

Lö 8.6 kl. 15.00

Sö 9.6 kl. 15.00

Tis 11.6 kl. 18.00

Ons 12.6 kl. 18.00

To 13.6 kl. 18.00

Sö 16.6 kl. 15.00

Tis 18.6 kl. 18.00

Biljetter kan reserveras via BUF:s kansli. tel. 019 5246 770 eller från Luckan/Grand tel. 019 582 002 kl. 12-18. Under juni månad är Luckan öppen kl. 11-17.

 

 

 


 

 

 

 

 

Lillteatern 2012

Narrspel - Gycklare i Sommarkvällen.
Regissör  Thomas Henriksson

Sista föreställningen för 2012 har spelats.

VI TACKAR ALLA SOM VAR MED !

Bilderna är tagna på premiären 05.07 av Åsa Liitiäinen

Från vänster:  Jonas Koivumäki, Thomas Henriksson (regissör), Eila Diekmann, Fredrik Sigfrids, Jonna Sundberg, Robin Sundberg, Tuulikki  Immonen, Sven-Gustav Åström, Timo Hänninen och Börje Helenius. Antti Rytivaara saknas på bilden.
Lotta Böhling, som saknas på bilden, ersätter Tuulikki Immonen.
Foto:  Åsa Liitiäinen